2814001560 / 2810343537   Πληροφορίες καθημερινά 10:00-13:00 & 15:00-22:00, Σάββατο 9:00-18:00

Η Σοφία Παπουτσάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1990.

 

Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου στην τάξη πιάνου του καθηγητή Χάρη Σαρρή αποκτώντας το πτυχίο της με Άριστα παμψηφεί και στο ωδείο Γαλαξίας της Θεσσαλονίκης αποκτώντας το δίπλωμα στην τάξη του καθηγητή Π. Δημητριάδη, ενώ παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο ωδείο Κρήτης «Σείριος» στην τάξη της καθηγήτριας Εύας Λασηθιωτάκη.

 

Συνέχισε τις σπουδές της στη μουσικολογία το κλασικό πιάνο και κλαρινέτο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Bachelor of music) και στο Newcastle University (Master of music in piano performance). Τον Ιούνιο του 2018 απέκτησε το δίπλωμα στο κλαρινέτο με Άριστα παμψηφεί στην τάξη κλαρινέτου του καθηγητή Σταμάτη Δελλαπόρτα από τη μουσική σχολή ''Χάρης Σαρρής"

 

Μελέτησε μεγάλο φάσμα ρεπερτορίου της κλασικής μουσικής και ερμηνείας αυτού, τόσο στο πιάνο, όσο και στο κλαρινέτο με τους Χ. Σαρρή, Π. Δημητριάδης, D. Murray (πιάνο), Κ. Πλουμίδης Δ.Μουμουλίδης, Σ.Δελλαπόρτας (κλαρινέτο).

 

Έχει λάβει μέρος σε αρκετές συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με εγκεκριμένους πιανίστες όπως ο M. Hauber και ο M. Poscoe και σεμινάρια κλαρινέτου με εγκεκριμένους κλαρινετίστες όπως Σ. Μουρίκης Δ. Μουμουλίδης και A. Thomas.

 

Από το 2014 εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου, κλαρινέτου και θεωρητικών στις Μουσικές Σχολές "Χάρης Σαρρής".